fbpx

Print Options:

Σοκολατίνα καταρράκτης

Yields1 Serving

ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΟ ΚΕΪΚ
 1000 g Parisien Choco Sponge mix (μίγμα για παντεσπάνι κακάο)
 600 g ολόκληρα αυγά
 200 g νερό
ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΟΥΣ ΣΟΚΟΛΑΤΑ
 1000 g Μους με γεύση σοκολάτα Top chef
 2250 g γάλα 3,5%
ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΚΕΪΚ
1

Χτυπάμε τα αυγά με το νερό στην 1η ταχύτητα στο μίξερ με το σύρμα για 1 λεπτό μέχρι να ενσωματωθούν. Στη συνέχεια, προσθέτουμε το μίγμα Parisien Choco Sponge mix και τα χτυπάμε όλα μαζί στην 3η ταχύτητα για 5-6 λεπτά.

2

Αδειάζουμε το μίγμα σε τσέρκια ή λαμαρίνες και ψήνουμε σε προθερμασμένο αερόθερμο φούρνο στους 160oC για 30-35 περίπου λεπτά.

ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΟΥΣ ΣΟΚΟΛΑΤΑ
3

Τοποθετούμε το μίγμα για μους (Μους με γεύση σοκολάτα Top chef) μαζί με το γάλα στο μίξερ και χτυπάμε στη γρήγορη ταχύτητα για 3-4 λεπτά.

ΜΟΝΤΑΡΙΣΜΑ
4

Παίρνουμε δυο παντεσπάνια διαμέτρου 22εκ. και τα κόβουμε σε 8 φέτες, γεμίζουμε εναλλάξ με τη μους σοκολάτα που έχουμε ετοιμάσει μέχρι να τα κολλήσουμε όλα και παγώνουμε.

5

Έπειτα, επικαλύπτουμε πρώτα με σκούρα απομίμηση σοκολάτας για επικάλυψη, Decorar Cacao Eurocao και μετά επικαλύπτουμε μόνο το επάνω μέρος της σοκολατίνας προσεκτικά με πάστα σοκολάτας με 11% πραγματική σοκολάτα, Gregal chocolate Eurocao με μια σακούλα για να μας κάνει αυτό το χαρακτηριστικό ντεκόρ καταρράκτη.

6

Γαρνίρουμε με Crema Νocciola Vela Eurocao και κεράσια που τα έχουμε χρωματίσει χρυσά.