Μια πρωτότυπη γευστική πρόταση για ένα ανοιχτό σάντουιτς με σολομό. Ένα γρήγορο, νόστιμο και χορταστικό σνακ!

Υλικά
 1 κ.σ. γλυκάνισος
 1 κ.σ. αστεροειδής γλυκάνισος
 1 κ.σ. πιπέρι σε κόκκους
 1 κ.σ. κόλιανδρος ξερός
 3 κ.σ. αλάτι χοντρό
 4 κ.σ μαύρη ζάχαρη
 1 κομμάτι σολομού φιλέτο (για τη συνταγή θα χρειαστούμε γύρω στα 100 γρ. καλό θα ήταν όμως να ψήσουμε στο αλάτι μεγαλύτερη ποσότητα)
 20 g μήλο
 30 g κουνουπίδι πολύ μικρά μπουκετάκια
 μισό φινόκιο
 2 κ.σ. μουστάρδα με ολόκληρους κόκκους
 λίγο εστραγκόν
 καυκαλήθρες
 1 ψωμάκι ολικής ή πολύσπορο ή καλύτερα pumpernickel

Εκτέλεση
1

Βάζουμε στο σολομό, από την πλευρά του φιλέτου (όχι από το δέρμα), το μίγμα μπαχαρικών που έχουμε φτιάξει και το αφήνουμε για περίπου δύο ώρες. Ξεπλένουμε και σκουπίζουμε καλά. Βάζουμε στο ψωμί λίγη από τη μουστάρδα και τοποθετούμε το σολομό σε φέτες από επάνω. Βάζουμε μικρά μπουκετάκια από το κουνουπίδι*, το μήλο κομμένο σε μικρό καρεδάκι και το φινόκιο, αφού το κόψουμε στη ζαμπονομηχανή πολύ λεπτό. Τέλος, βάζουμε μικρά φυλλαράκια από εστραγκόν και λίγη μουστάρδα ακόμα.

* Εάν θέλουμε, μπορούμε να τηγανίσουμε το κουνουπίδι πριν το βάλουμε.

Ingredients

Υλικά
 1 κ.σ. γλυκάνισος
 1 κ.σ. αστεροειδής γλυκάνισος
 1 κ.σ. πιπέρι σε κόκκους
 1 κ.σ. κόλιανδρος ξερός
 3 κ.σ. αλάτι χοντρό
 4 κ.σ μαύρη ζάχαρη
 1 κομμάτι σολομού φιλέτο (για τη συνταγή θα χρειαστούμε γύρω στα 100 γρ. καλό θα ήταν όμως να ψήσουμε στο αλάτι μεγαλύτερη ποσότητα)
 20 g μήλο
 30 g κουνουπίδι πολύ μικρά μπουκετάκια
 μισό φινόκιο
 2 κ.σ. μουστάρδα με ολόκληρους κόκκους
 λίγο εστραγκόν
 καυκαλήθρες
 1 ψωμάκι ολικής ή πολύσπορο ή καλύτερα pumpernickel

Directions

Εκτέλεση
1

Βάζουμε στο σολομό, από την πλευρά του φιλέτου (όχι από το δέρμα), το μίγμα μπαχαρικών που έχουμε φτιάξει και το αφήνουμε για περίπου δύο ώρες. Ξεπλένουμε και σκουπίζουμε καλά. Βάζουμε στο ψωμί λίγη από τη μουστάρδα και τοποθετούμε το σολομό σε φέτες από επάνω. Βάζουμε μικρά μπουκετάκια από το κουνουπίδι*, το μήλο κομμένο σε μικρό καρεδάκι και το φινόκιο, αφού το κόψουμε στη ζαμπονομηχανή πολύ λεπτό. Τέλος, βάζουμε μικρά φυλλαράκια από εστραγκόν και λίγη μουστάρδα ακόμα.

* Εάν θέλουμε, μπορούμε να τηγανίσουμε το κουνουπίδι πριν το βάλουμε.

Σολομός με μήλο και κουνουπίδι

ΑΠΟ ΤΟ ΣΤΑΡΙ ΣΤΟ ΨΩΜΙ

Αγοράστε τα βιβλία μας

Επισκεφτείτε το eshop και αποκτήστε τα βιβλία «Από το στάρι στο ψωμί» με δεκάδες συνταγές που αποτελούν εγγύηση για το τέλειο αποτέλεσμα.

(Visited 31 times, 1 visits today)