Η μαγεία του ψωμιού έγκειται στο ότι μπορεί να παρασκευαστεί με ποικίλους τρόπους, ανάλογα με το τι συνοδεύει κάθε φορά. Η συνταγή για ψωμί με κάρυ, μέλι και σταφίδες είναι μια πολύ καλή επιλογή σε συνδυασμό με ένα πιάτο πουλερικών.

ΥΛΙΚΑ
 800 g αλεύρι 70% δυνατό
 200 g αλεύρι κίτρινο τύπου Μ ψιλό
 600 g νερό
 30 g μαγιά
 20 g αλάτι
 50 g βούτυρο
 30 g κάρυ
 100 g σταφίδα μαύρη

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
1

Ζυμώνουμε όλα τα υλικά μαζί, εκτός από τη σταφίδα, που την προσθέτουμε στο τέλος, για 5’ στην 1η ταχύτητα και για άλλα 5’ στην 2η ταχύτητα.

2

Κόβουμε αμέσως σε τεμάχια βάρους 350 γρ. και τοποθετούμε σε φόρμες. Στοφάρουμε για 40’ περίπου, μέχρι να διπλασιαστεί ο όγκος του ζυμαριού και ψήνουμε στους 240’ για 30’.

3

Μόλις ξεφουρνίσουμε, περνάμε την επιφάνεια του ψωμιού με λίγο λιωμένο βούτυρο. Αφότου κρυώσει, κόβουμε σε φέτες και σερβίρουμε.

Ingredients

ΥΛΙΚΑ
 800 g αλεύρι 70% δυνατό
 200 g αλεύρι κίτρινο τύπου Μ ψιλό
 600 g νερό
 30 g μαγιά
 20 g αλάτι
 50 g βούτυρο
 30 g κάρυ
 100 g σταφίδα μαύρη

Directions

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
1

Ζυμώνουμε όλα τα υλικά μαζί, εκτός από τη σταφίδα, που την προσθέτουμε στο τέλος, για 5’ στην 1η ταχύτητα και για άλλα 5’ στην 2η ταχύτητα.

2

Κόβουμε αμέσως σε τεμάχια βάρους 350 γρ. και τοποθετούμε σε φόρμες. Στοφάρουμε για 40’ περίπου, μέχρι να διπλασιαστεί ο όγκος του ζυμαριού και ψήνουμε στους 240’ για 30’.

3

Μόλις ξεφουρνίσουμε, περνάμε την επιφάνεια του ψωμιού με λίγο λιωμένο βούτυρο. Αφότου κρυώσει, κόβουμε σε φέτες και σερβίρουμε.

Σταρένιο ψωμάκι σε φόρμα με κάρυ και σταφίδες

eshop.freshbakery.gr

Αγοράστε τα βιβλία μας

Επισκεφτείτε το eshop και αποκτήστε τα βιβλία «Από το στάρι στο ψωμί» με δεκάδες συνταγές που αποτελούν εγγύηση για το τέλειο αποτέλεσμα.

(Visited 51 times, 1 visits today)