Η μαγεία του ψωμιού έγκειται στο ότι μπορεί να παρασκευαστεί με ποικίλους τρόπους, ανάλογα με το τι συνοδεύει κάθε φορά. Η συνταγή για ψωμί με κάρυ, μέλι και σταφίδες είναι μια πολύ καλή επιλογή σε συνδυασμό με ένα πιάτο πουλερικών.

ΥΛΙΚΑ
 800 g αλεύρι 70% δυνατό
 200 g αλεύρι κίτρινο τύπου Μ ψιλό
 600 g νερό
 30 g μαγιά
 20 g αλάτι
 50 g βούτυρο
 30 g κάρυ
 100 g σταφίδα μαύρη

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
1

Ζυμώνουμε όλα τα υλικά μαζί, εκτός από τη σταφίδα, που την προσθέτουμε στο τέλος, για 5’ στην 1η ταχύτητα και για άλλα 5’ στην 2η ταχύτητα.

2

Κόβουμε αμέσως σε τεμάχια βάρους 350 γρ. και τοποθετούμε σε φόρμες. Στοφάρουμε για 40’ περίπου, μέχρι να διπλασιαστεί ο όγκος του ζυμαριού και ψήνουμε στους 240’ για 30’.

3

Μόλις ξεφουρνίσουμε, περνάμε την επιφάνεια του ψωμιού με λίγο λιωμένο βούτυρο. Αφότου κρυώσει, κόβουμε σε φέτες και σερβίρουμε.

Ingredients

ΥΛΙΚΑ
 800 g αλεύρι 70% δυνατό
 200 g αλεύρι κίτρινο τύπου Μ ψιλό
 600 g νερό
 30 g μαγιά
 20 g αλάτι
 50 g βούτυρο
 30 g κάρυ
 100 g σταφίδα μαύρη

Directions

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
1

Ζυμώνουμε όλα τα υλικά μαζί, εκτός από τη σταφίδα, που την προσθέτουμε στο τέλος, για 5’ στην 1η ταχύτητα και για άλλα 5’ στην 2η ταχύτητα.

2

Κόβουμε αμέσως σε τεμάχια βάρους 350 γρ. και τοποθετούμε σε φόρμες. Στοφάρουμε για 40’ περίπου, μέχρι να διπλασιαστεί ο όγκος του ζυμαριού και ψήνουμε στους 240’ για 30’.

3

Μόλις ξεφουρνίσουμε, περνάμε την επιφάνεια του ψωμιού με λίγο λιωμένο βούτυρο. Αφότου κρυώσει, κόβουμε σε φέτες και σερβίρουμε.

Σταρένιο ψωμάκι σε φόρμα με κάρυ και σταφίδες
(Visited 183 times, 1 visits today)