fbpx

Τούρτα παρφέ σοκολάτα

Η συνταγή είναι από τον Θάνο Αγγελίδη, Pastry Chef

Yields1 Serving
ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ MOELLEUX CHOCO
 350 g βούτυρο φρέκο
 350 g σοκολάτα υγείας yagara chocovic 59.5%
 350 g αυγά
 350 g ζάχαρη
 175 g αλεύρι ζαχαροπλαστικής
ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΠΑΡΦΕ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ
 500 g κιγιέ
 200 g φουντούκι
 50 g ποτό κονιάκ ή μαρασκίνο
 400 g σοκολάτα yagara chocovic 59.5 %
 900 g 35άρα κρέμα γάλακτος ελαφρια χτυπημένη
ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΓΙΑ MOELLEUX CHOCO
1

Λιώνουμε σε μπεν μαρί βούτυρο και σοκολάτα και ομογενοποιούμε (μίγμα α).

2

Χτυπάμε σε μια μπασίνα αυγά και ζάχαρη με ενα φουέ να ασπρίσουν (μίγμα β).

3

Ομογενοποιούμε το μίγμα α και το μίγμα β.

4

Στο τέλος, αναδεύουμε και το αλεύρι μέσα στη μπασίνα και στρώνουμε σε τσέρκια για ψήσιμο.

5

Ψήνουμε στο φούρνο, στους 200°C, για περίπου 13 λεπτά.

ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΓΙΑ ΠΑΡΦΕ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ
6

Ανακατεύουμε το φουντούκι και το ποτό στο κιγιέ και λιώνουμε τη σοκολάτα στους 40°C.

7

Εφόσον ρίξουμε και τη σοκολάτα και ομογενοποιήσουμε, χτυπάμε την κρέμα γάλακτος ελαφριά για να γίνει σαντιγί και την ενσωματώνουμε.

8

Το παρφέ είναι έτοιμο για σερβίρισμα στις τούρτες.

9

Παγώνουμε μια μέρα τουλάχιστον στην κατάψυξη.

10

Γαρνίρουμε με σοκολάτα αραιωμένη με ηλιέλαιο τραβώντας «κανέλες».

Ingredients

ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ MOELLEUX CHOCO
 350 g βούτυρο φρέκο
 350 g σοκολάτα υγείας yagara chocovic 59.5%
 350 g αυγά
 350 g ζάχαρη
 175 g αλεύρι ζαχαροπλαστικής
ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΠΑΡΦΕ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ
 500 g κιγιέ
 200 g φουντούκι
 50 g ποτό κονιάκ ή μαρασκίνο
 400 g σοκολάτα yagara chocovic 59.5 %
 900 g 35άρα κρέμα γάλακτος ελαφρια χτυπημένη

Directions

ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΓΙΑ MOELLEUX CHOCO
1

Λιώνουμε σε μπεν μαρί βούτυρο και σοκολάτα και ομογενοποιούμε (μίγμα α).

2

Χτυπάμε σε μια μπασίνα αυγά και ζάχαρη με ενα φουέ να ασπρίσουν (μίγμα β).

3

Ομογενοποιούμε το μίγμα α και το μίγμα β.

4

Στο τέλος, αναδεύουμε και το αλεύρι μέσα στη μπασίνα και στρώνουμε σε τσέρκια για ψήσιμο.

5

Ψήνουμε στο φούρνο, στους 200°C, για περίπου 13 λεπτά.

ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΓΙΑ ΠΑΡΦΕ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ
6

Ανακατεύουμε το φουντούκι και το ποτό στο κιγιέ και λιώνουμε τη σοκολάτα στους 40°C.

7

Εφόσον ρίξουμε και τη σοκολάτα και ομογενοποιήσουμε, χτυπάμε την κρέμα γάλακτος ελαφριά για να γίνει σαντιγί και την ενσωματώνουμε.

8

Το παρφέ είναι έτοιμο για σερβίρισμα στις τούρτες.

9

Παγώνουμε μια μέρα τουλάχιστον στην κατάψυξη.

10

Γαρνίρουμε με σοκολάτα αραιωμένη με ηλιέλαιο τραβώντας «κανέλες».

Τούρτα παρφέ σοκολάτα

Τελευταίες συνταγές

By Fresh Bakery Team
By Fresh Bakery Team
By Διαμαντής Παπαπαναγής

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:

Γραφτειτε στο newsletter μας:

Εγγραφείτε στο Newsletter μας

Αποκτήστε δωρεάν την ηλεκτρονική έκδοση του περιοδικού Αρτοποιός ΒΑΖ - Fresh Pastry
Ταυτόχρονα θα λαμβάνετε newsletter για να ενημερώνεστε σχετικά με όλες τις εξελίξεις στην αρτοποιία - ζαχαροπλαστική.