Τα Υδραίικα αμυγδαλωτά, ετοίμασαν ο κος Νικόλαος Ζαχαράκης, Τεχνικός Αρτοποιίας Ζαχαροπλαστικής και η κα Αρετή Αρωνιάδα, Τεχνολόγος Τροφίμων για της ανάγκες του εργαστηρίου “Ζαχαροπλαστικής” των πρωτοετών μαθητών του τμήματος Α2, της ΕΠΑΣ Γαλατσίου, στο πλαίσιο της εξ αποστάσεως εκπαίδευσης

Yields1 Serving
ΥΛΙΚΑ
 1000 g αμύγδαλο (λευκή ψίχα)
 1000 g ζάχαρη άχνη
 200 g μέλι
 200 g μαρασκίνο
 1 λεμόνι ξύσμα
 10 σταγόνες ανθόνερο
 5 σταγόνες εσάνς πικραμύγδαλο
 5 σταγόνες οινόπνευμα καθαρό
 Ανθόνερο – Άχνη – Γαρύφαλλα για ντεκόρ
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
1

Βράζουμε την αμυγδαλόψιχα και την ξεφλουδίζουμε. Την αφήνουμε να στεγνώσει απλωμένη σε μπουρνοπετσέτες σε ξηρό περιβάλλον τουλάχιστον για 12 ώρες.

2

Τρίβουμε την αμυγδαλόψιχα σε σκόνη. Στη συνέχεια ανακατεύουμε τριμμένη αμυγδαλόψιχα με τα υπόλοιπα υλικά της συνταγής μας.

3

Περνάμε τρεις φορές το μίγμα μας από την πραλινομηχανή κλείνοντας κάθε φορά όλο και περισσότερο τους κυλίνδρους.

4

Κόβουμε σε τεμάχια 25 γραμμ. περίπου, πλάθουμε σε σχέδιο αχλαδάκι συνήθως, βρέχουμε με ανθόνερο, ζαχαρώνουμε – πασπαλίζουμε με άχνη και στο τέλος καρφώνουμε το γαρύφαλλο (μοσχοκάρφι) πάνω σε κάθε αχλαδάκι στη θέση όπου θα ήταν το κοτσανάκι του, τα βάζουμε μα σειρά πάνω σε δίσκο και τα προϊόντα μας είναι έτοιμα για κατανάλωση.

ΘΡΕΠΤΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΠΟΥ ΟΦΕΛΟΥΝ ΤΟΝ ΑΝΘΡΩΠΙΝΟ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟ
5

Τα αμύγδαλα είναι πλούσια σε πρωτεΐνη και μονοακόρεστα λιπαρά.

6

Τα αμύγδαλα περιέχουν φυλλικό οξύ.

7

Τα αμύγδαλα έχουν φυτικές ύλες που βοηθούν στην δυσκοιλιότητα και στην φυσιολογική ενέργεια του ανθρώπινου εντέρου ιδιαίτερα εάν συνδυαστούν με δαμάσκηνα.

8

Τα αμύγδαλα είναι πηγή φωσφόρου και ασβεστίου και έχουν πολύ σημαντικό ρόλο στην ενδυνάμωση τον οστών.

9

Ακόμη περιέχουν βιταμίνη Ε που είναι τροφή για τα μαλλιά και την επιδερμίδα.

Ingredients

ΥΛΙΚΑ
 1000 g αμύγδαλο (λευκή ψίχα)
 1000 g ζάχαρη άχνη
 200 g μέλι
 200 g μαρασκίνο
 1 λεμόνι ξύσμα
 10 σταγόνες ανθόνερο
 5 σταγόνες εσάνς πικραμύγδαλο
 5 σταγόνες οινόπνευμα καθαρό
 Ανθόνερο – Άχνη – Γαρύφαλλα για ντεκόρ

Directions

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
1

Βράζουμε την αμυγδαλόψιχα και την ξεφλουδίζουμε. Την αφήνουμε να στεγνώσει απλωμένη σε μπουρνοπετσέτες σε ξηρό περιβάλλον τουλάχιστον για 12 ώρες.

2

Τρίβουμε την αμυγδαλόψιχα σε σκόνη. Στη συνέχεια ανακατεύουμε τριμμένη αμυγδαλόψιχα με τα υπόλοιπα υλικά της συνταγής μας.

3

Περνάμε τρεις φορές το μίγμα μας από την πραλινομηχανή κλείνοντας κάθε φορά όλο και περισσότερο τους κυλίνδρους.

4

Κόβουμε σε τεμάχια 25 γραμμ. περίπου, πλάθουμε σε σχέδιο αχλαδάκι συνήθως, βρέχουμε με ανθόνερο, ζαχαρώνουμε – πασπαλίζουμε με άχνη και στο τέλος καρφώνουμε το γαρύφαλλο (μοσχοκάρφι) πάνω σε κάθε αχλαδάκι στη θέση όπου θα ήταν το κοτσανάκι του, τα βάζουμε μα σειρά πάνω σε δίσκο και τα προϊόντα μας είναι έτοιμα για κατανάλωση.

ΘΡΕΠΤΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΠΟΥ ΟΦΕΛΟΥΝ ΤΟΝ ΑΝΘΡΩΠΙΝΟ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟ
5

Τα αμύγδαλα είναι πλούσια σε πρωτεΐνη και μονοακόρεστα λιπαρά.

6

Τα αμύγδαλα περιέχουν φυλλικό οξύ.

7

Τα αμύγδαλα έχουν φυτικές ύλες που βοηθούν στην δυσκοιλιότητα και στην φυσιολογική ενέργεια του ανθρώπινου εντέρου ιδιαίτερα εάν συνδυαστούν με δαμάσκηνα.

8

Τα αμύγδαλα είναι πηγή φωσφόρου και ασβεστίου και έχουν πολύ σημαντικό ρόλο στην ενδυνάμωση τον οστών.

9

Ακόμη περιέχουν βιταμίνη Ε που είναι τροφή για τα μαλλιά και την επιδερμίδα.

Υδραίικα αμυγδαλωτά
(Visited 137 times, 2 visits today)