fbpx
FRESHBAKERY.GR

Συνταγές

Νόστιμα πιάτα, ζύμες, κέικ, γλυκά και πολλά άλλα μέσα από συνταγές δοσμένες απλά και… λαχταριστά!
ΑΠΟ Οδυσσέας ΙστορικόςΠροζυμένιο χωριάτικο ψωμί από τη ΘήβαΜε την παράδοση στην καλή γεύση στα παραδοσιακά προϊόντα η Θήβα δε θα μπορούσε να υστερήσει σε αυτό το παραδοσιακό ψωμί. Φτιαγμένο με μεράκι και καλή γνώση των προζυμιών ο συνδυασμός τόσο των αλεύρων από ντόπιους μύλους όσο και του καλού προζυμιού δίνουν ένα εκπληκτικό αποτέλεσμα.
ΑΠΟ Οδυσσέας ΙστορικόςΠροζυμένιο ψωμί από τα ΔερβενοχώριαΜε αυτή την παρουσίαση θα σας ταξιδέψουμε στην πραγματική γεύση του χωριάτικου προζυμένιου ψωμιού, με ένα μοναδικό ψωμί από τα Δερβενοχώρια. Το ψωμί αυτό μπορείτε να το προετοιμάσετε και με κάποιο έτοιμο ενεργό υγρό προζύμι σε ποσοστό συνήθως 2 έως 5%. Η μέθοδος που σας υποδεικνύουμε δίνει πολύ καλά αρώματα και χαρακτήρα στο ψωμί σας. Επιλέγουμε ένα καλό σκληρό στάρι με γεύση και άρωμα. Αλεύρι Μ. κίτρινο χωριάτικο από ελληνικά σιτηρά 100%.
ΑΠΟ Διαμαντής ΠαπαπαναγήςΠασχαλινό τσουρέκιΠέρα από τα επιμέρους υλικά και μυρωδικά που μπορεί να χρησιμοποιήσει κανείς για να φτιάξει τσουρέκι, υπάρχουν αμέτρητες συνταγές και τρόποι παρασκευής. Επίσης, διατίθενται πλέον στην επαγγελματική αγορά πλήθος μιγμάτων για τη γρήγορη και με λιγότερα ρίσκα αποτυχίας παρασκευή τσουρεκιών. Εδώ παραθέτουμε μια από τις πολλές συνταγές για την παρασκευή τσουρεκιού.
ΑΠΟ Fresh Bakery TeamΛαχταριστό πασχαλινό τσουρέκιΚαι φέτος το Πάσχα, η Μύλοι Λούλη προτείνει το Super Τσουρεκιού, ένα αλεύρι από μαλακό σιτάρι πολυτελείας, ενισχυμένο. Ιδανικό για την παρασκευή παραδοσιακού πολίτικου τσουρεκιού, αφράτου, με χρυσαφένια ψίχα και πλούσιο άρωμα μαστίχας, για να ζυμώσετε με τέχνη και μεράκι!
ΑΠΟ Διαμαντής ΠαπαπαναγήςΠαντεσπάνιΗ ονομασία «παντεσπάνι» προέρχεται από την ιταλική φράση «pan di Spagna» που σημαίνει «το ψωμί της Ισπανίας». Ο μύθος θέλει να πήρε αυτή την ονομασία όταν ένας Γενοβέζος σεφ τον 17ο αιώνα πήγε στην Ισπανία και για να τιμήσει τη χώρα που επισκέφθηκε έφτιαξε το ομώνυμο κέικ. Σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες το συναντάμε με την ονομασία sponge cake όταν περιέχουν ολόκληρο αυγό, ή angel food cake όταν χρησιμοποιούνται μόνο τα ασπράδια και καθόλου λιπαρά.
ΑΠΟ Μιχάλης ΝανόπουλοςΦρουτόψωμοΨωμακι τύπου μπριος, εμπλουτισμενο με διάφορα κομματακια φρούτων (δαμάσκηνα, σύκα, βερύκοκα, σταφίδες), πλασμένο σε μεταλλική φόρμα, διακοσμημένο μετά την έψηση με άχνη ζάχαρη.
ΑΠΟ Μιχάλης ΝανόπουλοςΣταφιδόψωμο φρυγανισμένο με κακάοΚλασικό ψωμάκι με σταφίδες, αυτή τη φορά με πλούσια γεύση κακάο, πλασμένο σε καλαθάκι, κομμένο σε φέτες και φρυγανισμένο. Ένα ελαφρύ σνακ για κάθε στιγμή της ημέρας.
1 2 3 10

ΑΠΟ ΤΟ ΣΤΑΡΙ ΣΤΟ ΨΩΜΙ

Αγοράστε τα βιβλία μας

Επισκεφτείτε το eshop και αποκτήστε τα βιβλία «Από το στάρι στο ψωμί» με δεκάδες συνταγές που αποτελούν εγγύηση για το τέλειο αποτέλεσμα.