fbpx
FRESHBAKERY.GR

Συνταγές

Νόστιμα πιάτα, ζύμες, κέικ, γλυκά και πολλά άλλα μέσα από συνταγές δοσμένες απλά και… λαχταριστά!
Λευκαδίτικο προζυμένιο ψωμίBy Οδυσσέας ΙστορικόςΜε πλοηγό την καλύτερη γεύση αλλά και την ευκολία παραγωγής θα σας παρουσιάσουμε ένα ιδιαίτερο ψωμί από τη Λευκάδα που αναδεικνύει αναμνήσεις από παλιές και χαμένες αυθεντικές γεύσεις. Το άρωμά του είναι έντονο ακόμα και όταν κρυώσει. Η διατηρησιμότητά του ξεπερνά τις τρεις μέρες με ακέραια τα ποιοτικά του χαρακτηριστικά. Το σκεπτικό της παραγωγής αυτού του ψωμιού είναι τα ποικίλα άλευρα που χρησιμοποιούμε προκειμένου να επιτύχουμε την καλή γεύση και την ισορροπία της συνταγής σε σχέση με το προζύμι. Με αυτό τον τρόπο, λοιπόν, παίρνουμε πολύ καλό γευστικό αποτέλεσμα χρησιμοποιώντας αλεύρι μαλακό, αλεύρι σκληρό κίτρινο, αλεύρι από ψιλοκοσκινισμένη σίκαλη αλλά και αλεύρι καλαμποκιού σε μικρές αναλογίες.
Ραβανί ΒέροιαςBy Fresh Bakery TeamΤο ραβανί ετοίμασαν οι δευτεροετείς μαθητές του τμήματος Β3 της Σχολής Αρτοποιίας-Ζαχαροπλαστικής της ΕΠΑΣ Μαθητείας στο Γαλάτσι, στο πλαίσιο του μαθήματος «Εργαστήριο Ζαχαροπλαστικής» υπό την επίβλεψη και καθοδήγηση του κου Τσουκαλά Απόστολου, Τεχνικού Ζαχαροπλαστικής και της κας Λύρα Ευσταθίας, Τεχνολόγου Τροφίμων.
Cheesecake Light με άρωμα ΕλλάδαςBy Μιχάλης ΠάνοςTo Cheesecake είναι ένα αγαπημένο επιδόρπιο σε όλο τον κόσμο. Ενώ πολλοί υποθέτουν ότι η συνταγή του έχει τις ρίζες της στη Νέα Υόρκη, έρευνες έχουν δείξει ότι η ιστορία του φτάνει πολύ πιο πίσω, μέχρι την αρχαία Ελλάδα! Εδώ σας παρουσιάζουμε μία πιο ελαφριά εκδοχή του, με πολύ λιγότερες θερμίδες.
Νησιώτικο σιμιγδαλένιο ψωμί με πετιμέζιBy Οδυσσέας ΙστορικόςΈνα εύγευστο ψωμί από την καρδιά του Αιγαίου, γεμάτο άρωμα και γεύση που ξαφνιάζουν. Η τραγανή του κόρα, η ψίχα με τη μαστιχωτή υφή και η μεστή του γεύση αναδεικνύονται από τα υψηλής αξίας συστατικά του αλλά και από την πολύωρη διαδικασία παραγωγής. Ο συνολικός χρόνος παραγωγής αυτού του ψωμιού είναι περίπου 6 ώρες. Η συνταγή που ακολουθεί αφορά τη συνολική ποσότητα 50 κιλών αλεύρου. Ξεκινάμε με την παραγωγή του προζυμιού.
Ηπειρώτικη “Κασόπιτα” ΠωγωνίουBy Fresh Bakery TeamΤην Ηπειρώτικη “κασόπιτα” ετοίμασαν ο π. Φιλάρετος Χριστιάς, Τεχνικός Αρτοποιίας Ζαχαροπλαστικής & ο Καρτέρης Νικόλαος, Τεχνολόγος Τροφίμων, στο πλαίσιο της εξ αποστάσεως εκπαίδευσης του μαθήματος “Εργαστήριο Συναφών προϊόντων Αρτοποιίας Ζαχαροπλαστικής”.
Τάρτες με κρέμα ταχίνιBy Μιχάλης ΝανόπουλοςΤο ταχίνι περιέχει πρωτεΐνες καλής βιολογικής αξίας καθώς είνα πλούσιο σε αμινοξέα (βασικά δομικά συστατικά των πρωτεϊνών). Όταν καταναλωθεί με τρόφιμα που περιέχουν το αμινοξύ λυσίνη, όπως οι ξηροί καρποί και τα όσπρια, η πρωτεΐνη που προκύπτει είναι σαν ζωϊκή, γεγονός ιδιαίτερα χρήσιμο σε περιόδους νηστείας.
Προυζυμένιο ψωμί από βασιλικό και γλυκάνισοBy Οδυσσέας ΙστορικόςΔοκιμάζοντας αυτό το υπέροχο ψωμί, σίγουρα θα σταθούμε στο εξαιρετικό άρωμά του, με μια απαλή και ευχάριστη γεύση προζυμιού. Κατάλληλο για τη βασική παραγωγή στο αρτοποιείο μας. Σαν βάση έχουμε ένα αλεύρι τύπου Τ. 70% και αλεύρι τύπου Μ κίτρινο. Στο μίγμα αυτό προσθέτουμε προζύμη από βασιλικό και γλυκάνισο. Η παραγωγή είναι εύκολη και απροβλημάτιστη και η διατηρησιμότητά του φτάνει τις 3 ημέρες.
Ψωμί της Μ. ΠαρασκευήςBy Fresh Bakery TeamΤο «Ψωμί της Μ. Παρασκευής» ετοίμασαν οι δευτεροετείς μαθητές του τμήματος Β1 της Σχολής Αρτοποιίας - Ζαχαροπλαστικής της ΕΠΑΣ Μαθητείας στο Γαλάτσι.
1 2 3 14

ΑΠΟ ΤΟ ΣΤΑΡΙ ΣΤΟ ΨΩΜΙ

Αγοράστε τα βιβλία μας

Επισκεφτείτε το eshop και αποκτήστε τα βιβλία «Από το στάρι στο ψωμί» με δεκάδες συνταγές που αποτελούν εγγύηση για το τέλειο αποτέλεσμα.