fbpx

Τεύχος 102

Σεπτέμβριος – Οκτώβριος

FRESHBAKERY.GR

Συνταγές

Νόστιμα πιάτα, ζύμες, κέικ, γλυκά και πολλά άλλα μέσα από συνταγές δοσμένες απλά και… λαχταριστά!

ΑΠΟ Ευαγγελία ΚουντούρηSpecial μπάρα βουτύρουΗ μπάρα βουτύρου αποτελεί μια γευστική δημιουργία, χωρίς πολλά υλικά και κόπο. Έξοχη επιλογή για την ικανοποίηση της πείνας μέσα στην ημέρα και της επιθυμίας για γλυκό. Το σουσάμι, η βρώμη, το φουντούκι και το κράνμπερι την κατατάσσουν επάξια στην κατηγορία «super foods».
ΑΠΟ Αλέξανδρος ΚριτσαντώνηςBrioche Ολικής Άλεσης και Brioche ΚαλαμποκιούTo brioche είναι ένας «πλούσιος» αλλά παράλληλα ελαφρύς τύπος ψωμιού με γαλλική προέλευση. Η ζύμη του είναι πιο πλούσια λόγω της προσθήκης αυγών, βουτύρου, αλλά και ζάχαρης. Το brioche σερβίρεται είτε μόνο του, είτε ως βάση ενός επιδόρπιου με πολλές παραλλαγές, με πρόσθετα συστατικά, όπως κομματάκια φρούτων ή σοκολάτας, αλλά και επικαλύψεις, Εδώ σας παρουσιάζουμε τη βασική συνταγή για brioche ολικής άλεσης και καλαμποκιού. Και στις δύο περιπτώσεις ο τρόπος παρασκευής παραμένει ο ίδιος.
ΑΠΟ Μιχάλης ΠάνοςΚουλούρια ΠασχαλινάΗ παράδοση θέλει τη Μ. Πέμπτη κάθε ελληνικό σπίτι να ετοιμάζεται για να υποδεχτεί την Ανάσταση. Τα πιο χαρακτηριστικά έθιμα της ημέρας, εκτός από το βάψιμο των αυγών, είναι τα πασχαλινά κουλουράκια και τσουρέκια. Εδώ σας παρουσιάζουμε μία παραδοσιακή συνταγή για τα πιο νόστιμα πασχαλινά κουλουράκια που έχετε δοκιμάσει ποτέ!
ΑΠΟ Αλέξανδρος ΚριτσαντώνηςΚριτσίνια τυριούΤα κριτσίνια είναι μια τέλεια επιλογή για σνακ, για κάθε ώρα της ημέρας, αλλά και το ιδανικό συνοδευτικό για ντιπ, μεζέδες, σούπες και κοκτέιλ.
ΑΠΟ Αλέξανδρος ΚριτσαντώνηςΤσουρέκι γεμιστόΤο αγαπημένο γλύκισμα μικρών και μεγάλων, είναι παραδοσιακά συνδεδεμένο με τη γιορτή του Πάσχα. Εδώ σας το παρουσιάζουμε σε μία πολύ γευστική παραλλαγή με γέμιση πραλίνας φουντουκιού.
ΑΠΟ Αλέξανδρος ΚριτσαντώνηςΛαγάνα ολικής άλεσηςΖυγίζουμε όλα τα υλικά. Ζυμώνουμε για 10΄στην αργή ταχύτητα και 3΄-4΄ στην γρήγορη. Αφήνουμε το ζυμάρι να ξεκουραστεί πλασμένο σε καρβέλια για 10΄-15΄. Ανοίγουμε σε λαγάνες, ψεκάζουμε με νερό και ρίχνουμε σουσάμι σε όλη την επιφάνεια. Τοποθετούμε σε λαμαρίνες ή τελάρα και στοφάρουμε για 20΄. Ψήνουμε σε έτοιμο φούρνο 200οC για χρόνο ανάλογο του βάρους […]
ΑΠΟ Αλέξανδρος ΚριτσαντώνηςΛαγανίτσες γεμιστέςΖυγίζουμε όλα τα υλικά. Ζυμώνουμε για 10΄στην αργή και 3΄-4΄στη γρήγορη χωρίς τα πρόσθετα υλικά. Ρίχνουμε τα υπόλοιπα υλικά και συνεχίζουμε το ζύμωμα μέχρι να δημιουργηθεί μια ζύμη ομοιογενής και εύπλαστη. Ξεκουράζουμε για 20΄ και στη συνέχεια κόβουμε τη ζύμη και ανοίγουμε σε λαγανίτσες ρίχνοντας σουσάμι. Τοποθετούμε σε λαμαρίνες και στοφάρουμε για περίπου 20΄-25΄. Ψήνουμε […]
ΑΠΟ Αλέξανδρος ΚριτσαντώνηςΣυνταγή για τσουρέκι γεμιστόΚλασικό, ιστορικά παραδοσιακό, διαχρονικής αξίας, βάση για νέα προϊόντα. Οι παραπάνω χαρακτηρισμοί αποτελούν μικρό μέρος για την περιγραφή ενός από τα βασικότερα παρασκευάσματα του αρτοζαχαροπλαστείου μας.
ΑΠΟ Αλέξανδρος ΚριτσαντώνηςΚουλουράκια μελιούΤα κουλουράκια μελιού αποτελούν ένα απολαυστικό γλύκισμα ιδανικό για την περίοδο της νηστείας, που συνδυάζει την μοναδική γεύση με τη θρεπτική αξία του μελιού.
1 2

eshop.freshbakery.gr

Αγοράστε τα βιβλία μας

Επισκεφτείτε το eshop και αποκτήστε τα βιβλία «Από το στάρι στο ψωμί» με δεκάδες συνταγές που αποτελούν εγγύηση για το τέλειο αποτέλεσμα.