Η κατεψυγμένη ζύμη αποτελεί αναμφισβήτητα μια εναλλακτική λύση για το σύγχρονο επαγγελματία. Και μπορεί παλαιότερα να ήταν υπό αμφισβήτηση και σε αντιδιαστολή με τη φρέσκια, ωστόσο η εξέλιξη της τεχνολογίας και της τεχνογνωσίας μίκρυναν την ψαλίδα και έθεσαν νέες βάσεις για τον επαγγελματία αρτοποιό-ζαχαροπλάστη.

Λαμβάνοντας υπόψιν ότι πολλά αρτοποιεία-αρτοζαχαροπλαστεία έχουν περιορισμένες δυνατότητες παραγωγής φρέσκιας ζύμης, γίνεται κατανοητό ότι, προκειμένου να επιβιώσουν σε ένα περιβάλλον άκρατου ανταγωνισμού, χρησιμοποιούν προϊόντα φρεσκοκατεψυγμένης ζύμης, που εξασφαλίζουν ταχύτητα και φυσικά ένα πολύ καλό τελικό προϊόν.

Όπως ήδη αναφέρθηκε, το ανταγωνιστικό περιβάλλον, οι νέες τάσεις, οι απαιτήσεις της αγοράς και άλλοι πολλοί παράγοντες επιβάλλουν τρόπον τινά στον επαγγελματία να εξοικονομεί χρόνο, χρήμα, αλλά ταυτόχρονα να μη ρίχνει τον πήχη της ποιότητας και να μην απογοητεύει τον πελάτη. Η διαρκώς εξελισσόμενη τεχνολογία και η απόκτηση τεχνογνωσίας, διευκολύνουν σε μεγάλο βαθμό τον αρτοποιό-ζαχαροπλάστη δίνοντάς του λύσεις. Μία από αυτές είναι και η χρήση των προϊόντων κατεψυγμένης ζύμης. Με το πέρασμα των ετών, έχουμε φτάσει σε ένα μοντέλο αγοράς, με επιχειρήσεις που παρασκευάζουν και διαθέτουν χονδρικά κατεψυγμένα προϊόντα ζύμης. Και φυσικά τα αρτοποιεία δεν είναι οι μόνοι πελάτες, αλλά σε αυτούς συγκαταλέγονται ζαχαροπλαστεία, πρατήρια, κυλικεία, εστιατόρια κ.ά., δηλαδή όλες εκείνες οι επιχειρήσεις, που δημιουργούν μια μεγάλη αγορά με σημαντική ρευστότητα και δυναμική. Επομένως είναι δύσκολο σε όλα αυτά τα καταστήματα να οργανωθεί η παραγωγή μεγάλης γκάμας προϊόντων, σε μεγάλη ποσότητα και με καλή ποιότητα. Εύλογα λοιπόν το κομμάτι αυτό αναλαμβάνουν επιχειρήσεις που ασχολούνται με την παραγωγή και τη διάθεση προϊόντων ζύμης σε κατεψυγμένη μορφή.

Και αφού ο επαγγελματίας επιλέξει από τα δεκάδες προϊόντα κατεψυγμένης ζύμης που πλέον διατίθενται και έχει αποφύγει σημαντικό χρόνο δουλειάς και κόστους, είναι στη δική του ευχέρεια ο τρόπος που θα την αναδείξει. Από ένα απλό άβγωμα μέχρι νόστιμες και ευφάνταστες γεμίσεις για αλμυρές και γλυκές επιλογές.

Τρόποι διαχείρισής τους

Στα προϊόντα κατεψυγμένης ζύμης είναι σημαντικό να μη διακοπεί η ψύξη τους, όταν φύγουν από τον προμηθευτή και φτάσουν στον αποδέκτη. Η διανομή και αποθήκευσή τους δε θα πρέπει να γίνονται σε θερμοκρασίες πάνω από -18°C, ενώ στη συνέχεια θα πρέπει να αποψυχθούν σε θερμοκρασία περιβάλλοντος και να ψηθούν σύμφωνα με τις υποδείξεις του παρασκευαστή τους.

Σε αυτό το τεύχος του αρτοποιού, μπορείτε να ενημερωθείτε και να επιλέξετε μέσα από μια ευρεία γκάμα προϊόντων κατεψυγμένης ζύμης, από επαγγελματίες του χώρου, που εγγυώνται ποιότητα, συμφέρουσες τιμές και ένα άψογο αποτέλεσμα.

Σε ένα κλάδο που διαρκώς μεταβάλλεται και οι απαιτήσεις αυξάνονται, τα προϊόντα κατεψυγμένης ζύμης «λύνουν» τα χέρια του επαγγελματία, μειώνοντας πάνω από το μισό το χρόνο εργασίας, ενώ παράλληλα αποτελούν μια πιο συμφέρουσα, οικονομικά, λύση, χωρίς συμβιβασμούς στην ποιότητα.

(Visited 70 times, 1 visits today)