fbpx

από | Νοέ 25, 2022 | Συνεντεύξεις

Zαχαροπλαστείο “Μελιστάλακτο” από την Αγγελίνα Μαρτίνου

Το Μελιστάλακτο είναι ένα ιδιαίτερο ζαχαροπλαστείο, στην περιοχή του Πειραιά. Η κομψότητά του είναι κάτι που απορρέι όχι μόνο από τον πολύ προσεγμένο χώρο του, αλλά και από κάθε γλυκιά δημιουργία ξεχωριστά. Millefeuille που φτιάχνεται τη στιγμή που γίνεται η παραγγελία, με τραγανή σφολιάτα και αφράτη κρέμα, γαλακτομπούρεκο με χειροποίητο φύλλο, profiterole που γαρνίρεται επιτόπου, τούρτες και τόσα άλλα, που μπορούν να ικανοποιήσουν και τον πιο απαιτητικό ουρανίσκο. Η ιδιοκτήτρια και pastry chef του Μελιστάλακτο, Αγγελίνα Μαρτίνου, που με μεράκι και αγάπη κάνει αυτό που την ευχαριστεί, μιλά για τη δουλειά της αποκλειστικά!

 

Αγγελίνα πες μας λίγα λόγια για εσένα και την εμπειρία σου ως pastry chef.

Είμαι η ιδιοκτήτρια του ζαχαροπλαστείου Μελιστάλακτο, το οποίο δραστηριοποιείται στο χώρο της ζαχαροπλαστικής στην παραγωγή και πώληση γλυκών. Έχω τελειώσει την Le Monde Τεχνικός Ζαχαροπλαστικής -Αρτοποιίας.

Ποιος είναι ο στόχος σου ως pastry chef και τι θέλεις να πετυχαίνεις μέσα από τη δουλειά σου;

Όραμά μου είναι το Μελιστάλακτο να κατέχει μια ιδιαίτερη, γλυκιά θέση στο οικογενειακό τραπέζι των πελατών και να γλυκαίνει ακόμα πιο πολύ τις όμορφες στιγμές τους.

Πότε αποφάσισες να ασχοληθείς με τη ζαχαροπλαστική και τι είναι αυτό που σε τράβηξε προς αυτή την κατεύθυνση;

Από μικρή ασχολιόμουν με τη μαγειρική και τη ζαχαροπλαστική. Μου άρεσε πολύ ότι με τη δουλειά μου μπορώ να προσφέρω χαρά στον κόσμο.

Τι αποτελεί για εσένα πηγή έμπνευσης;

Πηγή έμπνευσης είναι το καθετί, μια συζήτηση με καλούς φίλους, μια βόλτα, τα παιδιά μου.

Με ποια κριτήρια επιλέγεις τα υλικά που χρησιμοποιείς;

Στο μαγαζί δεν έχουμε τίποτα σε μίγματα και σκόνες. Όλα τα γλυκά είναι με πρώτες ύλες.

Σε ποια γλυκά δείχνουν μεγαλύτερη προτίμηση οι πελάτες σου στο Μελιστάλακτο;

Οι πελάτες του “Μελιστάλακτο” δείχνουν μεγαλύτερη προτίμηση στο γαλακτομπούρεκο και στο μιλφέιγ.

Αν έπρεπε να διαλέξεις 3 γλυκά που οπωσδήποτε θα έπρεπε κάποιος να δοκιμάσει, ποια θα ήταν αυτά;

Αν έπρεπε να διαλέξω τρία γλυκά που θα έπρεπε κάποιος να δοκιμάσει θα ήτανε το μιλφέιγ παγωτό, μιλφέιγ με φράουλες και το γαλακτομπούρεκο.

 

Ποια είναι τα όνειρα και οι φιλοδοξίες σου για το μέλλον;

Ο στόχος μου είναι το Μελιστάλακτο να δημιουργήσει ένα ξεχωριστό όνομα στο χώρο της ζαχαροπλαστικής, εστιαζοντας στην ποιότητα των γλυκών και στην εξυπηρέτηση πελατών, προσελκύοντας πελάτες από όλο το λεκανοπέδιο.

Ποια η σχέση σας με τον κόσμο που έρχεται να αγοράσει από το Μελιστάλακτο και πόσο σημαντική θεωρείτε την ουσιαστική επαφή μαζί τους;

Η σχέση μας με τους πελάτες είναι παρά πολύ σημαντική. Είναι μια σχέση εμπιστοσύνης και σεβασμού. Είναι πολύ ωραία όταν εχεις κάνει τα γλυκα του γάμου των γονιών, τη βάπτιση των παιδιών και τώρα αυτά τα παιδιά να έρχονται να παραγγείλουν μόνοι τους την τούρτα τους.

 

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:

Fresh Bakery Team

Συντακτική Ομάδα

    ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:

    Γραφτειτε στο newsletter μας:

    Εγγραφείτε στο Newsletter μας

    Αποκτήστε δωρεάν την ηλεκτρονική έκδοση του περιοδικού Αρτοποιός ΒΑΖ - Fresh Pastry
    Ταυτόχρονα θα λαμβάνετε newsletter για να ενημερώνεστε σχετικά με όλες τις εξελίξεις στην αρτοποιία - ζαχαροπλαστική.